21
Δεκ
2018

Το ForestLife στην 83η ΔΕΘ

Το έργο LIFE ForestLife συμμετείχε στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ, οι οποίοι άγγιξαν τα 284.000 άτομα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για το έργο και τις δράσεις του, σε ειδικό stand που φιλοξενήθηκε στο Δασικό Περίπτερο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Δασική Υπηρεσία, το οποίο λειτουργεί με την ευθύνη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

Για τις ανάγκες προβολής του έργου στη ΔΕΘ, παράχθηκε αφισέτα και ενημερωτικό μονοσέλιδο, του, έγινε ειδική προβολή για τον δασικό πλούτο της χώρας και το έργο LIFE ForestLife, ενώ εκπρόσωποι του ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ βρίσκονταν καθημερινά στο εκθεσιακό περίπτερο, ενημερώνοντας τον κόσμο, τόσο για το έργο, όσο και για σχετικά έργα που υλοποιήθηκαν από το ΕΚΒΥ με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE (AdaptFor, JunEx, PINUS, Αγίου Όρους, Φοινικόδασος Βάι κ.ά.). Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο του έργου LIFE ForestLife.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη, καθώς το Δασικό Περίπτερο προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης, φιλοξενώντας μια ενδιαφέρουσα αναπαράσταση δασικού περιβάλλοντος, με δέντρα και ταριχευμένα ζώα. Μεταξύ των επισκεπτών του περιπτέρου ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Φραγκισκάκης, προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας από όλη την Ελλάδα, μέλη του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ερευνητές του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, φοιτητές, επαγγελματίες στον τομέα του ξύλου κ.ά.

Μέγεθος Γραμματοσειράς