Εφαρμογή ForestLife

Η εφαρμογή (application-app) για έξυπνες συσκευές ForestLife αποτελεί ένα καινοτόμο μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης για τα δάση της Ελλάδας, σε πολλαπλά επίπεδα.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet σας από τον σύνδεσμο: https://greekforests.gr/

Στο σπίτι ή το γραφείο, προσφέρει ένα πλούτο πληροφοριών για τα ελληνικά δάση, εκμεταλλευόμενη τις πολυμεσικές δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. Περιλαμβάνει κείμενα, χάρτες, φωτογραφίες και βίντεο, και ενσωματώνει την ηλεκτρονική εκδοχή του βιβλίου «Τα δάση της Ελλάδας», την πιο περιεκτική έκδοση για τα ελληνικά δάση.

Στο πεδίο, αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για την περιήγησή του επισκέπτη στα δασικά οικοσυστήματα. Κάνοντάς χρήση του δέκτη GPS της κινητής συσκευής, μπορεί να κατατοπίσει τον χρήστη στον εντοπισμό των κοντινότερων δασών και να τον πληροφορήσει για τις ιδιαίτερες αξίες και λειτουργίες τους αλλά και να τον καθοδηγήσει στην επίσκεψή του, υποδεικνύοντας σημεία ενδιαφέροντος, εγκαταστάσεις αναψυχής, αλλά και πληροφορώντας τον για τυχόν περιορισμούς.

Επιπλέον, η εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τη διαδικτυακή Πλατφόρμα Συνεργασίας για τα Δάση (CPF), καθιστώντας εύκολη την αναζήτηση σχετικών πληροφοριών από μια μεγάλη κοινότητα χρηστών.

Η διαδικτυακή εφαρμογή είναι προσβάσιμη και από υπολογιστή και είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS στα οποία, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί,  εγκαθίσταται δωρεάν με την πρώτη επίσκεψη στον δικτυακό τόπο https://greekforests.gr/

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής ForestLife έγινε από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) με τη συμβολή και τη διοικητική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.).