ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

23
Δεκ
2015

Παρουσίαση του νέου έργου ForestLIFE στο Μουσείο Γουλανδρή

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου έργου ForestLIFE στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ). Αντικείμενο η οικοδόμηση συνεργασιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η ανταλλαγή γνώσεων για τα δάση του Δικτύου NATURA 2000 στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και εκ μέρους της Προέδρου κας Νίκης Γουλανδρή και του Δ.Σ. του Μουσείου, ο κος Παναγιώτης Πικραμμένος, επ. Πρόεδρος του ΣτΕ, πρώην Πρωθυπουργός και μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου. Για το ForestLIFE μίλησε, επίσης, ο Δρ. Πέτρος Κακούρος, Δασολόγος στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), υπεύθυνος του νέου έργου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, η Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κα Νίκη Γουλανδρή, η κα Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος του Μουσείου, η κα Νικόλ Κυριακοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και του ΥΠΑΠΕΝ και πολύς κόσμος.

Το έργο υλοποιείται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και το ΥΠΑΠΕΝ-Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, με τη συγχρηματοδότηση του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ κος Κ. Μουσουρούλης.Φωτ. αρχείο ΜΓΦΙ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ κος Κ. Μουσουρούλης.

O Δρ. Π. Κακούρος, Δασολόγος του ΕΚΒΥ, υπεύθυνος του έργου.Φωτ. αρχείο ΜΓΦΙ

O Δρ. Π. Κακούρος, Δασολόγος του ΕΚΒΥ, υπεύθυνος του έργου.