10
Οκτ
2021

Το ForestLife στην 85η ΔΕΘ

Ενημερωτικό της παρουσίας του έργου Forestlife στην 85η ΔΕΘ Το έργο LIFE ForestLife συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για το έργο και τις δράσεις του στο Δασικό Περίπτερο που ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λειτουργεί με την ευθύνη της Δασικής Υπηρεσίας – Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η προβολή των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου και η ενημέρωση των επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν μέσω του ενημερωτικού σημείου που φιλοξενήθηκε εντός του Δασικού Περιπτέρου, στο οποίο υπήρχε το έντυπο ενημερωτικό υλικό του έργου, από ειδική προβολή για το έργο (https://youtu.be/CG_3bWNpzS4) και από τα μέλη της Ομάδας Έργου.

Εισαγωγική διαφάνεια για το έργο ψηφιοποίησης αρχειακού υλικούΙδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε μια ξεχωριστή παρουσίαση για το αρχειακό υλικό που εντοπίστηκε στο πλαίσιο του έργου και ψηφιοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος στο πλαίσιο ανεξάρτητης ανάθεσης (https://youtu.be/43ACNZDt8_U).

Παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα της 85ης ΔΕΘ ήταν χαμηλή λόγω των περιορισμών που επέβαλαν τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, με μόλις 87.631 άτομα σε σύγκριση με τα πάνω από 200.000 το 2019, η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ικανοποιητική. Το Δασικό Περίπτερο με τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, τον φιλικό περίγυρο με το πολύ πράσινο και τους χώρους ανάπαυσης και την ιδιαίτερα προσεγμένη αναπαράσταση δασικού περιβάλλοντος, προσέλκυσε και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης.

Μεταξύ των επισκεπτών του έργου ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Αραβώσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Μακεδονίας-Θράκης κ. Φραγκισκάκης, προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας από όλη την Ελλάδα, μέλη του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ερευνητές του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, φοιτητές, επαγγελματίες στον τομέα του ξύλου κ.ά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το προσωπικό του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης για τη βοήθεια που προσέφεραν στην παρουσία του έργου.

Στιγμιότυπα από την 85η ΔΕΘ