09
Σεπ
2021

Διαδικτυακή ημερίδα: «Προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές»

Τις τελευταίες δεκαετίες ο τουρισμός αποτελεί σημαίνουσα οικονομική δραστηριότητα σε πολλές προστατευόμενες περιοχές. Πλέον, οι προστατευόμενες περιοχές αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών, περιλαμβάνονται σε τουριστικά πακέτα διακοπών, προσελκύουν πόρους και έσοδα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Επιχειρούν να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους ως τουριστικοί προορισμοί και να ανταποκριθούν στα ποικίλα διαχειριστικά και αναπτυξιακά διλήμματα που ανακύπτουν ως προς την τουριστική αξιοποίησή τους.

Οι προοπτικές του τουρισμού στα δάση και γενικότερα στις προστατευόμενες περιοχές αποτελεί αντικείμενο της ημερίδας «Προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 (9.30 – 14.30).

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ), στο πλαίσιο του έργου LIFE14 GIE/GR/000304 ForestLife «Οικοδόμηση συνεργασιών, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ανταλλαγή γνώσεων για τα δάση του Δικτύου NATURA 2000 στην Ελλάδα».  Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφείτε εδώ. Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ.